L’Ateneu Popular Ca la Teia demana suport a l’Ajuntament de Santpedor per afrontar el seu judici

0
Joan Manubens i Anna Perarnau intervenen al ple per demanar el suport de l'Ajuntament amb Ca la Teia
Joan Manubens i Anna Perarnau intervenen al ple per demanar el suport de l'Ajuntament amb Ca la Teia

Una vintena de membres de l’Ateneu Popular Ca la Teia de Santpedor van ser presents al ple municipal de juny per demanar, en el torn de preguntes, que l’equip de govern reconegui que l’activitat de Ca la Teia contribueix a la dinamització social del poble i que es posicioni a favor d’una solució dialogada al conflicte amb els propietaris de l’immoble.

I és que Ca la Teia ha de fer front ara al judici que es va aplaçar l’any passat. Aleshores el gestor del concurs de creditors de l’empresa propietària de l’immoble va interposar una denúncia contra l’Ateneu per ocupar un edifici del carrer Convent, que es va acabar aplaçant fins un any més tard, en concret aquest dimarts 27 de juny.

Joan Manubens i Anna Perarnau, exercint de portaveu del col·lectiu, van recalcar en el ple la tasca en benefici del teixit social i cultural que es porta a terme des de Ca la Teia. I van demanar que l’Ajuntament reconegués explícitament aquesta funció i es posicionés a favor d’una solució pactada que beneficii a totes les parts. Per això van apuntar que l’equip de govern exercís de moderador en el conflicte. Així ho va expressar Anna Perarnau:

La resposta de l’alcalde, Xavier Codina, va ser de suport. Va titllar de “desagradable” la situació i va destacar la tasca de l’Ateneu rehabilitant un local en desús i dinamitzant el poble amb activitats per tothom. De fet va explicar que més d’una vegada, ell i altres regidors de l’Ajuntament han participat d’alguna de les activitats organitzades pel col·lectiu:

Codina va emplaçar representants de Ca la Teia a reunir-se amb ella de cara a la setmana que ve -una reunió que ja té data, dimarts 20 de juny- per buscar plegats una solució al conflicte. En el propi ple, l’alcalde ja va apuntar que Santpedor tindrà enllestides aviat infraestructures com la Nau, que podrien encabir entitats que avui dia tenen la seva seu a l’edifici ocupat de Ca la Teia.

Ca la Teia

L’Ateneu Popular Ca la Teia va néixer al maig de 2015 impulsat per col·lectius i individuals del poble que buscaven un espai que els servís de plataforma per desenvolupar activitats socials i culturals obertes al poble. Després de negociacions infructuoses amb l’Ajuntament van decidir ocupar l’edifici del carrer Convent -davant l’Auditori- on abans hi havia la botiga d’animals, abandonat des de 2002. A dia d’avui en formen part desenes de persones i també serveix de local per fins a vuit entitats del poble: la cooperativa de consum La Granera, l’esplai Geps, la colla bastonera Picarols, la coral Cor de Teies, la CUP Santpedor, l’assemblea de joves El Graner, els Bous de Foc, i les Gralleres. Tots ells organitzen tot tipus d’activitats de forma periòdica com concerts, xerrades, tardes de cine, tallers, i un llarg etcètera d’iniciatives.