Manel Camp i la Coral Escriny s’uneixen per celebrar el 50è aniversari de l’entitat

0
Acte de presentació dels actes del 50è aniversari de la Coral Escriny a la Capell de SAnt Andreu

La Capella de Sant Andreu va ser ahir escenari d’una presentació molt especial, els actes de celebració del 50è aniversari de la Coral Escriny de Santpedor. Una efemèride per la qual la coral comptarà amb un dels millors acompanyants, el reconegut músic bagenc Manel Camp.

I és que Camp ha adaptat i musicat una selecció de poemes triats pel també manresà i professor de la UAB, Josep Pujol. L’obra, que porta el títol genèric d’Illa inaudita, serà cantada per la coral, amb l’acompanyament d’ell mateix al piano. Una adaptació que ha intentat fer amena i divertida, com ell mateix explica:

El director de la coral -ho és des de 2009-, Marc Reguant, es mostrava molt satisfet amb l’efemèride i la col·laboració. Assegura que la proposta de Manel Camp els va encisar de seguida i explica de què van les peces que cantaran:

Illa Inaudita es podrà escoltar el 25 de desmebre per Nadal, el 14 de gener i el 3 de febrer. Aquest últim concert serà al teatre Kursaal de Manresa, els altres dos a Santpedor, a l’Auditori Convent de Sant Francesc.

La Coral Escriny, que tal i com va assegurar el tenor i membre Francesc Vila, es troba en un gran moment, va presentar també altres projectes ambiciosos de cara l’any entrant. Un d’ells és l’adaptació del Rèquiem de Mozart. Una de les grans obres d’aquest mític autor, i per extensió de la història de la música. Tot un repte per una coral que no deixa d’evolucionar i millorar cada any. Les actuacions d’aquesta obra seran a l’abril i al maig, acompanyats de l’Orquestra de Cambra Terrassa48.

Més tard, al juny, la Coral Escriny tancarà el curs amb l’Escola Municipal de Música de Santpedor i amb el Cor de Teies, cantant músiques africanes.