Arriba la Fira de Sant Miquel de Santpedor amb més música i art

0
Fira de Sant Miquel de Santpedor a la plaça Gran
Fira de Sant Miquel de Santpedor a la plaça Gran

Activitats i propostes per tots els gustos per una Fira de Sant Miquel que creix any rere any i es consolida com un referent a la comarca

Amb l’arribada de la tardor torna una de les cites de referència pel comerç ecològic i de proximitat: la Fira de Sant Miquel, a Santpedor. Una fira que enguany dobla l’aposta per la música i l’art, per complementar les tradicionals parades de tot tipus de productes que es concentren al nucli antic del municipi. Així, aquest any hi haurà més espais, més propostes i més cultura per la fira a Santpedor.

El dia de referència de la fira serà el proper diumenge 30 de setembre. El nucli antic del poble s’omplirà de parades de de tot tipus, amb clara preferència pels estands de productes ecològics i/o de proximitat. A banda de l’aspecte comercial, hi haurà moltes més propostes de caire cultural escampades pel poble. Pel què fa a l’art, hi haurà l’exposició VI_suals18, que s’inaugurarà divendres 28 a les 20h, a l’Auditori Convent de Sant Francesc. Una mostra que fusionarà l’art i el vi, amb la col·laboració del SAC (Santpedor Art i Creació), l’Ajuntament, i la DO Pla de Bages. Diumenge es podrà visitar al matí (de 10h a 13h) i a la tarda (de 16h a 19h). També hi haurà una exposició de ceràmica i de pintures del Concurs de Pintur Ràpida que organitza l’entitat Ressò, a la Capella de Sant Andreu, durant tot el diumenge. Així com l’exposició ‘El cartellisme a la Coral Escriny'(dissabte 29 tarda i diumenge 30 matí i tarda), que repassa els 50 anys de vida de l’entitat, al local social de la coral, al carrer Sant Antoni.

Per altra banda, divendres a les 19h, i dissabte i diumenge a les 11h, es farà el Vermusic a La Nau, una combinació única de bona música i propostes gastronòmiques que faran foodtrucks. Tots tres dies a la nit hi haurà música a càrrec de grups com The Chain Smokers Band, Entre d’Altres, o Smooth Band. A més, també hi haurà servei de bar amb acompanyament musical al Born. I degustació de tapes i vins ecològics al carrer Ample, a càrrec d’EL Graner i el Terrer. Els infants també tindran un espai dedicat a ells. Serà al carrer Passeig, on hi haurà una mercat infantil, animació infantil amb titelles i actuacions, i tallers per fer jocs amb material reciclat.

La setmana prèvia al cap de setmana de la fira també s’han organitzat diferents activitats per anar escalfant motors. Diumenge 23 de setembre concurs de pintura ràpida de 8h a 15h a la Capella de Sant Andreu. Dilluns xerrada sobre salut i ús d’antibiòtics (a les 19h) a la Capella amb Doctora Cases del CAP Santpedor. Dimarts a les 19h taller de cosmètica natural al Born. Dimecres taula rodona sobre consum responsable (a les 19h) també a la Capella de Sant Andreu. I dijous portes obertes (a partir de les 19H) a La Nau per mostrar les noves instal·lacions de Ràdio Santpedor.

Amb tot, el gruix d’activitats es concentrarà el cap de setmana del 28 al 30 de setembre. Activitats com el Campionat de Petanca amb persones discapacitades (a les 9h), el taller de Tataki-Zomé (a les 10h a la Nau), i la carretillada infantil més correfoc (a les 21h a la Plaça Gran), amenitzaran tot el dia de dissabte, que coronaran els Strombers amb un concert a mitjanit a Cal Llovet. També hi actuaran els guanyadors del Concurs de Música Jove i un DJ.

El dia de la fira començarà amb la tradicional caminada (a les 8h) de 15km pels corriols de la Hivernal del Bages. També hi haurà el XI Concurs de Músics al carrer, la IX Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava (de 9h a 14h al carrer ample), la Trobada de Puntaires (de 10h a 13h a la plaça de l’Església), actuació castellera (a les 12h a la plaça de l’Església), balls country (de 17h a 20h a la plaça de l’Església), i actuació bastonera dels Picarols de Santpedor (a partir de les 11’30h a la plaça de l’Església). A més, òbviament, hi haurà un reguitzell de parades i paradetes amb productes de tot tipus que estaran pels carrers del nucli antic de 10h a 20h.

Val a dir que enguany, com a novetat, l’Ajuntament ha organitzat el 1er Concurs de Fotografia de la Fira de Sant Miquel a Instagram, amb l’etiqueta #FMS2018. Un certamen de fotografia sobre la fira amb premis inclosos.