El futur de les vaquetes es decidirà a través d’una consulta

0
Vaquetes Festa Major 2017
Vaquetes Festa Major 2017

L’Ajuntament de Santpedor sotmetrà a votació popular si seguir fent les vaquetes per festa major o no. Encara no hi ha data perquè l’equip de govern vol parlar amb les entitats implicades en l’organització per decidir-la. També decidiran com serà la pregunta i com es votarà.

Santpedor decidirà si les vaquetes continuen programant-se per la festa major o no aquest 2019. L’Ajuntament ha anunciat que serà a través d’una consulta popular però encara no es coneix la data. El primer que vol fer l’equip de govern és parlar amb les entitats implicades per consensuar la data, la pregunta i quines característiques tindrà la votació.

La decisió s’ha pres a la primera Junta de Govern tornant de vacances, que es va celebrar aquest passat dimarts. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha explicat que l’incident a Vidreres no té res a veure amb aquesta consulta.

Xavier Codina explica que la ja s’havia de parlar del tema abans de l’incident a Vidreres

Codina també ha explicat que el motiu per fer la consulta és que va ser una de les patates calentes de l’última campanya electoral i el tema va sortir en diversos debats.

Xavier Codina recorda que la consulta va sortir durant la campanya electoral

Les vaquetes fa gairebé 40 anys que són un acte de la festa major.