El ple municipal discuteix la gestió del bar del camp Josep Guardiola i la llei “Aragonès”

0

L’Ajuntament va aprovar que el bar del camp de futbol Josep Guardiola anés a càrrec de l’empresa Gabriel Calaf SL, la mateixa que gestiona la resta d’equipaments de la zona esportiva de Santpedor

El ple de Santpedor va aprovar cedir la gestió del bar del camp de futbol a la mateixa empresa que gestiona el pavelló, les piscines i les pistes de tennis, Gabriel Calaf Societat Limitada.

Aquesta cessió, però, es va trobar de front amb les crítiques de la CUP i de Santpedor en Comú Podem. L’equip de govern, encapçalat pel regidor d’esports Agustí Comas, va exposar que per contracte el nombre d’equipaments a càrrec d’una empresa es pot ampliar legalment i, per tant, es pot cedir el bar del Josep Guardiola a l’empresa mitjançant una pròrroga. Aquesta extensió, que podria ser de dos anys segons Comas es farà d’un any perquè —va explicar— enguany serà un impàs pel Futbol Club Santpedor.

La CUP no va veure amb bons ulls la concessió per gestionar el bar perquè creuen  que és una plaça que s’hauria d’haver licitat. A més, van exposar que la concessió també inclou la consergeria dels equipaments, que a part d’esportius també n’hi ha de culturals, i creuen que cada àmbit hauria de tenir diferents gestors. 

D’altra banda, Santpedor en Comú Podem va ser molt crític amb la manera com s’havia fet aquesta concessió perquè creuen que s’havien comès irregularitats. Ho va explicar el seu líder i regidor, Jesús Puig.

Jesús Puig, regidor i líder de Santpedor en comú Podem

Qui sí va estar a favor de la concessió va ser Progrés Municipal. El seu líder, Ferran Tarazona, va defensar que els equipaments esportius de Santpedor estan en bones mans i es pot veure comparant-los amb els d’altres municipis.

Ferran Tarazona, regidor i líder de Progrés Municipal

Finalment, la concessió es va aprovar amb 9 vots a favor, els d’Esquerra Republicana, Junts per Santpedor i Progrés Municipal, i 3 en contra, els de la CUP i Santpedor en Comú Podem.

El ple municipal va tombar la moció de rebuig a la llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a Llei Aragonès, que va presentar la CUP.

El ple d’ahir també va votar en contra de la moció de censura a la Llei “Aragonès”. Aquesta llei, que encara és un projecte i s’ha d’aprovar, farà de marc regulador per què les administracions locals puguin externalitzar serveis socials remunerats. Fins ara, l’únic marc era l’estatal que fixava algunes bases i deixava els detalls d’aquestes contractacions a tercers a les autonomies. La llei té com a objectiu que el preu d’un servei NO sigui determinant a l’hora d’otorgar-lo, si no la seva qualitat i, a més, permet el rescat en cas d’incompliment.

La CUP va criticar la llei perquè creuen que facilita l’externalització dels serveis i ajuda a les grans empreses especialitzades en guanyar licitacions públiques a seguir-ho fent. En la línia dels últims plens, el grup municipal va defensa que el seu objectiu és municipalitzar els serveis per tenir un millor control de la seva qualitat i, per tant, van dir que s’hauria de rebutjar qualsevol llei que no facilités aquesta tasca. D’altra banda, Esquerra Republicana i Junts per Santpedor van dir que NO facilitava l’externalització i que les administracions públiques podien decidir en qualsevol moment si ofereixen un servei a tercers o no. Ho va explicar el primer tinent d’alcalde per Junts, Toni Puiggròs.

Antoni Puiggròs, primer tintent d’alcalde i líder de Junts per Santpedor

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va afegir que aquesta Llei permet que les petites empreses puguin ser més competitives.

Finalment, la moció no va tirar endavant perquè només va rebre 3 vots a favor, els de la CUP i Santpedor en Comú Podem, dues abstencions, les de Progrés Municipal, i els 7 vots en contra de l’equip de govern.

El regidor de la CUP, Pau Clusella, va explicar a Ona Bages que esperaven el resultat, però és bo que es puguin debatre aquests temes al ple i va avisar que aquest projecte de llei agafarà molt ressò.

Pau Clusella, regidor de la CUP Santpedor

D’altra banda, va avisar que encara que l’Ajuntament NO hi pot fer res si el Parlament l’aprova és un tema que afecta als municipis i s’ha de tractar.

Cap dictamen del ple es va aprovar unànimament menys un: La població de Santpedor. En total hi ha 7.554 habitants a la vila 22 més que l’any passat i 3755 són homes i 3799 dones.