Els bars i restaurants podran ampliar l’espai que ocupen fins l’any que ve

0
Terrassa de
Terrassa de "La Granja" a Santpedor.

L’Ajuntament de Santpedor facilitarà l’ampliació de les terrasses dels bars i restaurants fins a finals d’any. L’objectiu és garantir el compliment del distanciament social i no agreujar l’impacte econòmic que estan patint els restauradors.

Tot plegat ho recull un decret d’alcaldia que està dividit en dues parts. La primera es centra en els establiments de restauració. Quan la fase 1 comenci a la Catalunya Central, podran sol·licitar ocupar la via pública amb un croquis de la proposta d’ampliació de la terrassa. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, explica quins seran els límits.

Els horaris de les terrasses seguiran sent els mateixos que els d’ara si no queden restringits per la normativa de mobilitat de les persones. En el cas d’establiments de restauració que fins ara no tenien espai per instal·lar cadires i taules, l’Ajuntament els facilitarà una zona.

La segona part de l’ordenança es centra en els establiments comercials, que podran ocupar la via pública per exposar i vendre els seus productes. Això sí, seguint els mateixos criteris que els establiments de restauració, però sense la possibilitat de consumir.

En qualsevol cas, l’ordenança fiscal que regula l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, quedarà suspesa fins el 2021 i, per tant, els establiments no hauran de pagar les quotes de les terrasses.