Entrevisem a Laura Vilagrà

0

Parlarem amb la santpedorenca i exalcaldessa Laura Vilagrà, ja que aquesta setmana s’ha decidit que serà número dos a la llista d’Esquerra Republicana. El grup polític ja va perfilant poc a poc la seva candidatura per a les eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer. La direcció del partit ha proposat a Laura Vilagrà com a número dos de la llista per formar tàndem amb el coordinador nacional del partit i presidènciable, Pere Aragonès. 

Laura Vilagrà, és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Direcció Pública a ESADE. Va ser alcaldessa del poble entre 2003 i 2015 i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011. Del 2016 i fins a l’aplicació de l’article 155, va ser la delegada del Govern a la Catalunya Central. I en aquest punt, va decidir fer canvi després d’una llarga etapa en la política per seguir creixent en el seu currículum professional i va assumir el càrrec de gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella (AMPANS), una entitat del tercer sector en l’àmbit de la discapacitat. L’objectiu era obrir-se nous horitzons professionals. Des de llavors ha estat també formadora externa de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i actualment és la gerent del Consell Comarcal del Bages.

L’elecció de Vilagrà, segons ha confirmat Esquerra Republicana, busca reforçar el perfil de gestió pensant en el futur Govern de la Generalitat que haurà de fer front de ben segur a una situació econòmica i social complexa després de la pandèmia de la Covid. 

Experta en la direcció i gestió d’equips, Vilagrà aportarà també coneixement en el tercer sector vinculat a l’àmbit social i d’inserció laboral i en les institucions públiques. Va estar implicada amb l’organització de l’1 d’Octubre. També s’ha considerat important apostar per valors segurs del partit, independentista de llarga trajectòria i coneixedora, a més, del món local amb una llarga experiència.