Festes de Santa Anna: distància, mascaretes i gel

0

Santpedor ha pogut celebrar la festa de Santa Anna d’enguany respectant les mesures necessàries per evitar la propagació de la COVID-19. Tot i que el programa es va veure reduït i ajustat per seguretat, una bona part dels actes es van poder celebrar. Des d’un principi s’havia plantejat poder fer aquelles actuacions que per Festa Major es van haver d’anul·lar, però tampoc es van celebrar per Santa Anna a causa dels rebrots en alguns punts de Catalunya. La Plaça gran va acollir l’actuació infantil amb el grup la Tresca i la Ventresca, a més d’una mostra de cultura popular. Tot plegat amb cadires separades per mantenir la distancia, mascaretes i precaució tant dels organitzadors com dels participants.

Cap a les 8 del vespre, el Raül va oferir el concert de Sant Jaume a la plaça Gran i es va fer entrega de l’ofrena de Santa Anna. L’espai va romandre plena durant tot l’acte, altre cop amb les cadires separades i les mascaretes posades. Amb una temperatura òptima, a alguns assistents li marxaven els peus ballant discretament al fons de la plaça.

Maria Teresa Graells, assistent al concert de Sant Jaume

El concert del Raül va arrencar amb cançons com Nací en el Mediterráneo, de Joan Manuel Serrat i la tragèdia lírica de Nabucco, de Verdi. Aquestes eren les sensacions d’alguns dels assistents.

Antoni Valverde i Rosa Rovira, assistents al concert de Sant Jaume

Ja ubicats al matí de diumenge es van celebrar les matinades pel nucli antic de la vila a càrrec dels Grallers de Santpedor i la caminada fins a l’ermita de Sant Francesc, prosseguint fins a Santa Anna.

Aquest any, però, es va decidir que no es portaria el penó ni es faria l’avituallament a la Riereta, així com tampoc es va poder gaudir de la tradicional botifarrada popular. Un cop a Santa Anna, es va dur a terme una missa presidida per la bandera de Santpedor amb l’ofrena del poble i un record a les persones que han perdut la vida aquest any. Així ha valorat el regidor de cultura, Agustí Comes, tot un cap de setmana marcat per la tradició i la seguretat.

Agustí Comas, regidor de Cultura a l’Ajuntament de Santpedor

Les Festes de Santa Anna es van tancar amb un concert de Sardanes i música per la cobla amb la Cobla dels Lluïsos.