L’Ajuntament de Santpedor aprofita l’agost per fer el manteniment i la millora de la via pública

0

La majoria d’ajuntaments aprofiten l’agost per fer millores en matèria urbanística, en especial pel que fa a la seguretat viària, a la reordenació de l’espai i a la correcta senyalització de carrers i zones més conflictives. L’Ajuntament de Santpedor ha aprofitat aquest estiu per a fer manteniment dels passos de vianants i està ultimant aquest mes els treballs de senyalització.

Un dels canvis se situa en la zona del polígon de les Verges, concretament des del carrer Camí de Lluçà fins a la carretera de Navarcles. Fins ara hi havia dos carrils estrets i una franja, al lateral, amb aparcament en bateria. El regidor delegat de Mobilitat i Via Pública, Albert Espinalt, ha explicat quins són els canvis que s’han efectuat a la zona.

Albert Espinalt, regidor delegat de Mobilitat i Via Pública

Un dels moments de més perill era quan hi havia una confluència de vianants a la zona del gimnàs, ja que molts nens van a fer judo durant la setmana. De fet, aquesta actuació s’ha aprofitat per fer altres modificacions al seu voltant.

Albert Espinalt, regidor delegat de Mobilitat i Via Pública

Les actuacions encara no estan acabades, però l’Ajuntament espera que tenir-les enllestides durant les setmanes vinents. Els canvis a la via pública giren, segons el regidor, al voltant de tres eixos principals.

Albert Espinalt, regidor delegat de Mobilitat i Via Pública

Les futures actuacions de l’Ajuntament aniran encaminades a la detecció de punts negres a tot el municipi, dins una visió global estudiant cada canvi i les repercussions al seu voltant. Un dels punts on el consistori té la mira posada és a la zona de la ronda Nord, a la perifèria del Parc Lluís Companys, un indret que ha aglutinat queixes per part dels veïns. Se senyalitzaran noves zones d’aparcament en els carrers perpendiculars de la Ronda i s’obrirà novament un tram del carrer de les Escoles, que actualment té el pas barrat a vehicles. També s’efectuarà la nova senyalització viària del Mirador de Montserrat, una vegada finalitzada la primera fase d’urbanització corresponent al desplegament de la xarxa de clavegueram.