L’Ajuntament de Santpedor, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castellnou, farà millores puntuals al tram de carretera fins al Serrat

0

L’Ajuntament de Santpedor, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castellnou de Bages, està tramitant actuacions de millora a la carretera que va de Santpedor fins al Serrat de Castellnou de Bages per reparar trams d’asfaltat malmès i millorar-ne la seguretat.

Els consistoris de Santpedor i Castellnou s’han compromès a fer actuacions a la via mentre continuï sent de titularitat municipal. A partir del 2024, tal com es va anunciar el mes de juny, la Diputació de Barcelona n’assumirà la titularitat i transformarà de camí a carretera el tram que va de Santpedor al Serrat (1,5 km).

Aquest canvi permetrà incorporar la via a la xarxa local de carreteres, incloent amplades mínimes, millores de traçat, expropiació de domini públic i compliment de normativa de carreteres, entre d’altres. A partir del Serrat i fins al nucli de Castellnou (5,1km) continuarà sent titularitat de l’Ajuntament de Castellnou però la Diputació es cuidarà del manteniment i hi farà actuacions de millora de la seguretat viària.

Està previst que les obres de la carretera de Santpedor a Castellnou comencin a principis del 2024, un cop enllestit l’estudi informatiu i el projecte constructiu. Les actuacions suposaran una inversió de 1.632.000€ a càrrec de la Diputació de Barcelona i a finals d’aquest any començarà la fase de redacció dels dos projectes.