L’Ajuntament de Santpedor torna als plens amb la igualtat de gènere com a protagonista

0

Tots els grups municipals van votar a favor d’adherir-se al pla que ha preparat el consell comarcal que vol donar visibilitat i eradicar aspectes com la violència de gènere o la desigualtat. La iniciativa comarcal ja està tirada endavant i ara Santpedor en formarà part per poder implementar-ho al poble fent accions i activitats.

Pla comarcal per la igualtat de gènere

Com cada setembre, a part de l’activitat escolar, a molts pobles torna l’activitat plenària després d’un parèntesis a l’agost. Santpedor no n’és una excepció i el ple d’aquest dimarts venia carregat de punts tècnics. Alguns exemples són la tercera modificació del Pla d’Organització Urbanística Municipal o la pròrroga de la gestió de les instal·lacions esportives que envolten el Pavelló.

Tot i això, Santpedor va fer un pas endavant per combatre la desigualtat de gènere adherint-se a un pla comarcal que té aquest objectiu. La regidora d’igualtat, Núria Martínez Amat, l’explicava.

Els grups van aplaudir l’adhesió i van votar-hi a favor.

El padró de Santpedor

També es va aprovar per unanimitat el padró municipal que, al final són números. A l’1 de gener d’aquest any, Santpedor tenia 7.566 habitants, 38 menys que l’any passat. Ara bé, la lectura de les xifres va fer que l’oposició aixequés la cella. Aniol Vila, de la CUP, Rosa Pérez, de Progrés Municipal, i Xavier León, de Santpedor en Comú Podem, van demanar a l’Ajuntament que investigui aquesta davallada.

Finalment, l’Ajuntament també va nomenar un nou jutge de pau substitut: Joan Garriga Muntanyà. En principi, aquest va ser l’últim ple telemàtic i va tenir molts problemes tècnics. A l’octubre tornaran els presencials.

Els plens a debat

Des d’ahir hi ha dues novetats a Ràdio Santpedor. La primera és que els plens es poden escoltar en directe pel 90.0 de la Fm i per santpedor.net. La segona els diumenges després d’un ple, Ràdio Santpedor farà un programa amb un regidor de cada grup per debatre tot el que hi ha passat i aclarir dubtes. S’emetrà al punt del migdia.