Les mesures a les escoles fluctuaran en funció de la situació de la pandèmia

0
La Serreta
La Serreta

El 14 de setembre és el dia marcat per a l’arrencada del curs escolar enguany. És una data sempre subjecta a la situació epidemiològica a Catalunya. És per això que aquest any les circumstàncies obliguen a les escoles i els instituts a adaptar-se a la nova situació arran de la pandèmia.

El govern català treballa amb la idea que els alumnes facin classe presencial a l’escola cada dia, amb entrades esglaonades i creació de grups estables de convivència. El director de l’escola La Serreta, Guifré Dalmau, ha explicat quines mesures s’implantaran per als alumnes, tot pendent de canvis segons l’evolució de la pandèmia.

Guifré Dalmau, director de l’escola La Serreta

Des del Departament es va demanar un pla d’organització que s’havia d’entregar a finals de juliol, de forma provisional. A principis de setembre s’ha d’aprovar per consell escolar. Tot i això, la pandèmia ha anat variant, i el pla també ho farà.

En cas que un alumne doni positiu, tot el grup de convivència es posarà en quarantena, i l’infermer o infermera de referència del CAP que tenen les escoles gestionarà els casos. Des de la Serreta tenen molt clar que la prioritat és poder estar a l’escola.

Guifré Dalmau, director de l’escola La Serreta

La Generalitat té previst invertir 370 milions d’euros, amb 8.000 contractacions més per aquest any excepcional. Això es tradueix en una o mitja contractació per centre, si és que se’n fa. Tot i l’anunci d’aquestes mesures, des del món educatiu hi ha certa incertesa.

Guifré Dalmau, director de l’escola La Serreta

Des de l’escola La Serreta ja han concertat, per abans de l’inici de curs, una reunió amb els pares i mares per informar de les mesures.