L’IES d’Auro acull alumnes de França, Itàlia i Portugal

0
Un dels tallers que han fet els alumnes del projecte Erasmus+. - Foto: Joel Peña
Un dels tallers que han fet els alumnes del projecte Erasmus+. - Foto: Joel Peña

L’IES d’Auro de Santpedor acull alumnes de França, Portugal i Itàlia. Concretament, són de Margencel, entre Evian i Ginebra; Vialonga, al costat de Lisboa; i Aversa, a prop de Nàpols. Són estudiants de 3er d’ESO que dins del projecte Erasmus+ han anat fins el poble per aprendre idiomes i conèixer diferents cultures.

L’intercanvi d’estudiants estava programat pel primer dilluns després que es decretés el confinament per la COVID. Després de posposar-lo els estudiants han passat una setmana al poble i han visitat Santpedor, Manresa, Barcelona i Montserrat. Un dels coordinadors del projecte, Florent Marcos, explica els objectius del viatge.

El fil conductor de la visita ha estat el modernisme i durant les visites ha estat l’estil arquitectònic protagonista. Marcos reconeix que a mesura que passava el temps els alumnes s’han anat obrint i han practicat idiomes, que era un dels objectius del viatge.

Els mateixos alumnes també reconeixen que ha sigut una bona experiència a nivell acadèmic. La Carla i l’Adrià són dos dels 55 alumnes de l’IES d’Auro que hi han participat i la Lilou ve de Margencel.

Els propers viatges dins de l’Erasmus+ seran a Itàlia al febrer, a França al març i a Portugal al maig.