Noves restriccions contra la covid-19

0

Les restriccions de prevenció contra la covid-19 han tornat a canviar aquesta setmana. En primer lloc, s’elimina la limitació de màxim deu persones en reunions o trobades socials. No obstant això, es manté la recomanació.

Els bars i restaurants ja poden obrir de 6 del matí fins a 1 de la nit. Amb un 50% i taules de 6 persones a l’interior i un 100% i taules de 10 persones a l’exterior. No es permet ballar i hi ha d’haver una separació de 2 metres entre les taules.

L’oci nocturn obre fins a les 3 de la matinada en espais exteriors i roman tancat en els espais interiors. L’ús de la mascareta és obligatori quan no es consumeixi i tampoc es permet ballar.

El petit comerç, establiments, centres comercials i mercats no sedentaris, l’aforament és del 70%. Les botigues de conveniència i annexes a gasolineres poden obrir de 6 del matí a dos quarts d’una de la nit.

Pel que fa a els esdeveniments, les activitats han de finalitzar com a màxim a dos quarts d’una de la nit. Pot haver-hi un màxim de 3.000 persones en grans esdeveniments i ocupació màxima del 70% d’aforament independentment de la capacitat de l’acte.

En relació amb la feina, segueix la reincorporació progressiva a la presencialitat. Es fomenta el teletreball sempre que es pugui. Les fires, convencions i congressos estan permesos fins al 70% d’aforament.

Les activitats culturals també són al 70% d’aforament amb un màxim de 3.000 persones. Els castells poden ser de fins a 160 persones. Activitats en centres cívics al 50%. Les fires i parcs d’atraccions al 50% i els actes religiosos i cerimònies ja estan permesos al 100%.

En quant l’educació, les universitats poden fer les activitats teòriques presencials fins al 70% d’aforament,

Pel que fa a l’esport, l’aforament és del 70% a l’aire lliure, en espais tancats i piscina. Les competicions esportives a l’exterior poden ser d’un màxim de 4.000 persones. Aforaments superiors de 10.000 persones a l’aire lliure al 40% de l’aforament i 30% en espais tancats.