Programació de Sant Jordi a Santpedor

0

Durant la pròpia Diada de Sant Jordi, el dissabte 23 d’abril, les roses i els llibres seran els protagonistes i ompliran els carrers de Santpedor de la mà dels professionals i les entitats del poble.

Prèviament a Sant Jordi hi haurà dues presentacions de llibres. Al Convent de Sant Francesc es presentarà el nou llibre de Francesc Vila Prat ‘‘Els Ballaró-Vila, de pagesos a fabricants d’aiguardent’, de la col·lecció Santpedor a l’abast, editat per l’Ajuntament. La presentació serà el 21 d’abril a les 8 del vespre i hi intervindran l’autor, Francesc Vila Prat, el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Llorenç Ferrer Alòs, i l’Alcalde de Santpedor, Xavier Codina Casas. La presentació de l’acte anirà a càrrec d’Agustí Comas Guitó, regidor de Cultura de l’Ajuntament. Divendres 22 d’abril a les 19h es presentarà el conte ISAO, mestre jardiner. La presentació, a càrrec dels seus autors Joan Rojo i Quim Moya, es farà a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas.

El diumenge 24 Santpedor tancarà els actes de Sant Jordi amb un concert soliadari a l’auditori del Convent amb Camerata Bacasis, l’orquestra de cambra formada per joves músics de la Catalunya central. L’entrada serà taquilla inversa i tot els beneficis aniran destinats a l’Associació Ucraïna al Cor, de Sant Joan de Vilatorrada i per ajudar als refugiats. La formació santpedorenca tocarà peces de Pau Casals, Enric Granados, Vivaldi, Elgar i Grieg, sota la direcció de Jordi Coll.