Quins són els actes de Nadal de Santpedor? Els comentem amb el regidor Agustí Comas

0

Ja s’ha donat la benvinguda a les festes amb l’encesa de llums de Nadal a Santpedor, que il·luminaran el poble fins després de Reis. La lluminària estarà encesa d’ençà que es faci fosc fins als voltants de la una de la matinada.
S’il·luminaran els principals carrers del barri antic i el plat fort, com ja es tradicional l’arbre de Nadal de la plaça Gran, il·luminat de cap a peus i acompanyat del tió.

Amb aquesta encesa de llums, Santpedor anima als santpedorencs i santpedorenques a gaudir del comerç local i a participar en les activitats programades que són les que repassem ara mateix a continuació.

Els actes començaran el dia 11 de desembre a les 11 del matí amb l’hora del conte “Una de pastorets” a càrrec de Rosa Fité. Serà a la Biblioteca Pere Ignasi Casanovas.

El dissabte 18 de desembre a dos quarts de 6 de la tarda es durà a terme l’acte de denominació del local social de la Coral Escriny, que portarà el nom de “La pallissa de Cal Bufó – Espai Jordi Falip Sabartés” en memòria de qui va ser l’impulsor de l’adquisició i la rehabilitació de l’edifici.

L’endemà, 19 de desembre a partir de les 10 del matí hi haurà la matinal de tallers familiars amb gegants amb motiu de la marató de TV3. Serà al pàrquing de Cal Llovet i ho organitzen la colla gegantera i els grallers de Santpedor.

Més tard, a les 12 del migdia hi haurà l’espectacle familiar off, a càrrec de la companyia Fadunito amb el cicle Testimoni Escènic.
I a les 6 de la tarda es farà l’espectacle de dansa, “el 25 de desembre serà Nadal?” a càrrec del Casal cultural dansaires manresans. Amb entrada de 5€ amb recaptació íntegra per la Marató de TV3, tot això també al pàrquing de Cal Llovet.

I més tard hi haurà l’exposició dels pessebres de l’Ernest. Serà de 6 a 8 del vespre al Local de la Coral Escriny. Els diners que es recaptin aniran destinats per Càritas Santpedor. A part, els centres educatius de Santpedor duran a terme les seves activitats nadalenques de forma interna, únicament per a les seves famílies.

La setmana següent, dijous 23 de desembre a les 4 de la tarda es farà la tarda de ball, per celebrar el dia Internacional de la Solidaritat Humana, que serà 3 dies abans, el 20 de desembre. L’activitat es farà al Lokal de la Vila.

El divendres 24 de desembre a la nit se celebrarà la festa de Nadal a Cal Llovet, organitzat pels Bous de Foc de Santpedor.

El dia de Nadal 25 de desembre, a les 9 del vespre es farà el concert de Nadal a càrrec de la Coral Escriny a l’auditori Convent de Sant Francesc. Es poden comprar les entrades a www.coralescrint.cat.

L’endemà, 26 de desembre a les 12 del matí el patge reial arribarà a la plaça Gran U d’octubre i recollirà les cartes pels reis de tots els nenes i nenes a la Capella de Sant Andreu.

El parc de Nadal de Santpedor, tornarà un cop més al Pavelló Municipal Rafa Martínez després de que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la situació sanitària.

El món del Joc tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3, 4 de gener de 4 a 8 del vespre. És un espai ple d’activitats lúdiques enfocades a la diversió i l’aprenentatge dels infants. Els nens i nenes de 0 a 14 anys podran gaudir de diferents activitats de lleure infantil i juvenil: ludoteca, inflables, tallers, maquillatge, jocs de taula, rocòdrom, tirolina i moltes sorpreses més!
El preu de l’entrada és de 5€ per dia, amb la possibilitat d’abonament de tres dies per 12€ i abonament complet per 20€. Els més petits podran gaudir de preus d’entrada reduïts.
L’última edició del Món del Joc, que es va celebrar el Nadal del 2019, va comptar amb més d’un miler de visitants i amb molt bona valoració tant del públic com de la regidora d’infància i joventut de l’Ajuntament.

Després, el dimarts 28 de desembre a les 7 de la tarda es farà una xerrada d’esports i valors, la importància en el desenvolupament, a càrrec de Roger Esteller. Ex-jugador professional de bàsquet, internacional i guanyador de nombrosos títols, ens explica la seva experiència, primer com a jugador i capità del Futbol Club Barcelona i després com a president de l’Associació d’Esportistes Solidaris, dels beneficis que aporten els valo9rs de l’esport al desenvolupament infantil. Tota aquesta activitat es farà a Cal Llovet.

També durant el 28 de desembre hi haurà la campanya de donació de sang a la Nau, davant de Cal Llovet i s’ha d’anar amb inscripció prèvia que es pot fer des del web de l’ajuntament.

El dimecres 29 de desembre a les 8 del vespre es farà el sopar de Nadal organitzat pel STAFF del Lokal de la Vila. Les inscripcions s’ha de fer abans del dissabte dia 18 de desembre.

El dijous 30 de desembre a les 4 de la tarda hi haurà Karaoke i batalles de rap també al Lokal de la Vila.

I per cap d’any, divendres 31 de desembre a les 12 de la nit, es farà el comiat del 2021 i la benvinguda al 2022, que esperem que sigui molt millor, a la plaça de l’església, com és tradició.

Dilluns 3 i dimarts 4 de gener torna el patge reial a la llibreria timbaler.

El dimarts 4 a les 6 de la tarda es farà la recollida dels regals que seran lliurats el dia de reis a Cal Llovet.

I el dia 5 de gener, es farà la cavalcada de reis. A dos quarts de 7 de la tarda arribaran a la plaça de l’església els reis mags on rebran les claus del poble de mans de l’alcalde. El recorregut de la cavalcada serà pel carrer Ample, Doctor, Vila, Vell, Monjo, Timbaler del Bruc, Muralla de Manresa, Passeig, La Fira, Pons Grau, Privilegis, Roger de Flor i fins arribar a Cal Llovet, on es farà el lliurament dels regals, amb entrada limitada i exclusiva a la sala, per persones amb tiquet.

Per últim, el dia 16 de gener, es farà el tancament de les activitats nadalenques amb el concert de Nadal a càrrec de la Coral Escriny també a l’auditori convent de Sant Francesc i aconseguint les entrades al web www.coralescriny.cat.

Després de veure totes les activitats que es duran a terme durant el mes de desembre i gener, que no en són poques, hem parlat amb el regidor de cultura de Santpedor, Agustí Comas per comentar com ha estat l’organització d’enguany. Pots recuperar la conversa al podcast.