Recta final del Bitxac 2022

0

Avui finalitza el Bitxac 2022, que aquest any ha comptat amb 135 infants i joves de P3 a 4t d’ESO.

Durant les cinc setmanes de casal d’estiu han estat ajudant al Gus i la Vic, de l’Agència Internacional de Detectius Actius (AIDA), a resoldre diferents misteris i missions, des del Secret del Fons Marí, en què van desaparèixer tots els peixos del mar per culpa d’un vessament tòxic d’un vaixell, fins a rescatar la nostra companya Laura, passant per l’Himàlaia a veure el Ieti, que s’està quedant sense casa… Gràcies a totes aquestes missions s’han pogut convertir en uns grans detectius i detectives.

Grans jocs, gimcanes, tallers, esports, piscina, jocs de pistes o excursions pel poble són algunes de les propostes que infants i joves han pogut gaudir. També han fet sortides a l’entorn per grups a la granja escola CAN (el Mujal, Navàs), caiac al Pantà de la Baells, passejada amb poni, excursió a la platja de Vilanova i la Geltrú i al parc Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès. Les activitats lúdiques i esportives estan plantejades com una eina d’educació en el lleure desenvolupades per l’equip de monitors i monitores del CAE – La Xarranca.

La regidora d’Infància i Joventut, Roser Llobera, explica que un any més estan satisfets de com ha funcionat el Bitxac i la rebuda per part de les famílies ha estat molt positiva.