Santpedor fa una crida perquè el 25N no es quedi en una simple data

0
La lectura del manifest a Santpedor. - Foto: Joel Peña
La lectura del manifest a Santpedor. - Foto: Joel Peña

Santpedor reivindica que el 25N ha de ser una lluita diària i no una simple data. A la Plaça Gran, la regidora d’igualtat, Núria Martínez, ha llegit el manifest pel dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones i després ha llegit el nom de totes les víctimes que hi ha hagut a l’estat durant el 2021.

Mentre llegia els noms, la vintena de persones que han anat fins la Plaça Gran han explotat globus negres que representaven l’amor tòxic a sobre d’un cor vermell, l’amor romàntic. Mentre ho feien, la BatukD’or, que va actuar durant l’acte, colpejava els instruments.

Abans, però, el manifest ha sigut contundent: s’ha de deixar de recordar el dia contra la violència cap a les dones tan aviat com sigui possible. Martínez, de fet, ha recordat que Santpedor és un poble declarat feminista i ha lamentat que encara hi hagi malentesos a l’hora d’entendre el concepte.

El manifest també ha posat èmfasis en la violència vicària, aquella que fa servir els fills per fer mal a la parella o exparella.