Segueixen les mesures de seguretat a les residències santpedorenques

0
Residència Onada Cal Jorba

Si les escoles s’han convertit en un punt calent pel que fa a la pandèmia, les residències comporten una de les majors preocupacions de tots els Ajuntaments. El col·lectiu més vulnerable davant el virus de la COVID-19 és la gent gran, i és per això que es prenen totes les mesures necessàries per evitar els contactes. Així ho ha detallat la regidora d’Acció Social, Laura Tarradellas.

Laura Tarradellas, regidora d’Acció Social

A les residències santpedorenques va haver-hi positius, però cap defunció. Un dels pilars va ser la dedicació dels seus professionals i la paciència dels usuaris. Ho explica també Teresa Pons, subdirectora de l’Onada Cal Jorba.

Teresa Pons, subdirectora de l’Onada Cal Jorba
Laura Tarradellas, regidora d’Acció Social

És per aquest motiu que des de les residències troben molt important poder fer activitats que animin als residents, tenint en compte que, de moment, no poden sortir de l’espai. Una d’elles és la història de vida, que es fa a la residència Onada.

Teresa Pons, subdirectora de l’Onada Cal Jorba

De fet, d’aquest pòster se’n fan 5 còpies per a la família. A la residència Onada, a més, han fet grups de convivència, tal com es planteja fer a les escoles. Des de l’Ajuntament no contemplen un relaxament de les mesures de seguretat. Un dels pilars fonamentals de la gent gran és la seva socialització, i des de les residències s’intenta alleugerir el pes de no poder veure a la família de la manera habitual en què es feien les visites abans de la pandèmia.