L’Ajuntament tanca avui el termini per a demanar millores als pisos de les persones grans o amb discapacitat

0

Avui es posa fi al termini de presentació de sol·licituds per a arranjament de pisos de persones grans i persones amb discapacitat. L’Ajuntament calcula que es podran fer uns vuit arranjaments en aquesta convocatòria. L’objectiu del programa ha sigut promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida al domicili. Amb aquesta iniciativa es busca garantir les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica. Des del consistori s’aposta per aquests arranjaments per tal de facilitar també les tasques d’atenció domiciliària. Així ho ha explicat la regidora d’Acció Social, Laura Tarradellas.

Laura Tarradellas, regidora d’Acció Social

Durant la legislatura passada, Santpedor va fer fins a 30 arranjaments d’habitatge. La tipologia d’obres varia molt en funció de les necessitats del sol·licitant, i és per això que un tècnic fa un informe previ.

Laura Tarradellas, regidora d’Acció Social

L’Ajuntament ha destinat a aquesta convocatòria 18 mil euros del pressupost municipal. Les sol·licituds no només arriben per part de la família, sinó també des de les treballadores familiars.

Laura Tarradellas, regidora d’Acció Social

Les ajudes estan destinades a projectes que comportin reformes bàsiques per garantir les condicions de seguretat i de vida mínimes, petites reformes d’adaptació funcional o instal·lació d’ajudes tècniques als habitatges de les persones. Enguany també s’inclouen ajudes tècniques així com elements de desplaçament, de llit o per a la comunicació.